• Zážitkové učenie na hodinách anglického jazyka 🍪👩🏻‍🍳🇬🇧. 

          • Gingerbread men - medovníčky, ktoré si upiekli naši žiaci na hodine anglického jazyka.  Recept je veľmi jednoduchý: budete potrebovať štipku trpezlivosti, štipku tvorivosti a veľa smiechu 😜.  Medovníčky boli veľmi chutné, všetky sme zjedli a nezostala ani omrvinka. 
            Milé mamičky,babičky,máte veľmi šikovné detičky.
            Ing. Martina Šilhavíková

          • Školské kolo dejepisnej olympiády 🏛🏰🏛

          •  

            V stredu 7. decembra sa v našom  múzeu konalo školské kolo dejepisnej olympiády, ktorého sa zúčastnilo úctyhodných 20 žiakov. Dejepisní olympionici absolvovali náročný 100 bodový test z dejín vedy a techniky, regionálnych dejín a príslušného ročníkoveho učiva. Takmer všetci zúčastnení sa aj napriek obzvlášť náročnej monotéme stali úspešnými riešiteľmi! Medailové pozície boli obsadené nasledovne:

            Kategória F - 6. ročník 
            1. miesto: Natália Dragúňová 96b
            2. miesto: Peter Jaššo 
            3. miesto: Juliana Labošová 

            Kategória E - 7. ročník 
            1. m. Alena Patassyová 90,5 b
            2. m. Matej Martiš 
            3. m. Kristína Trubinská 

            Kategória D - 8. ročník 
            1. m Ema Bulková  94,5 b
            2. m. Ema Hlavatá 
            3. m. Rebeka Kuželová 

            Súťažiaci kategórie C - 9. ročník potrápili vyučujúcu extrémne vyrovnaným výkonom, tesnými priam nerozhodnými výsledkami a preto sa rozhodla pre neštandardné vyhodnotenie školského kola v kategórii C nasledovne:) :
            1.m.- Jakub Vilimek, Tomáš Karas obaja  84 b 
            2.m. - Martina Piková a Rebeka Šulíková obe 79 b 
            3.m. - Samuel Bakus 

            PRVÍ DVAJA  žiaci z každej kategórie postupujú do okresného kola. Srdečne blahoželáme aj ostatným úspešným riešiteľom a zúčastneným: Dávidovi Jančárovi, Timei Trstenovičovej, Nele Francelovej, Vivien Maštalírovej, Adamovi Holkovi a Dávidovi Horváthovi.

            Milí moji, srdečne vám ďakujem za vašu drinu, sme na vás všetkých veľmi pyšní! 
            Postupujúcim budeme držať palce vo februárovom okresnom kole v Nových Zámkoch.

            Mgr. Mirka Müllnerová

          • Hovorme o jedle - vyhodnotenie

          • Naša škola sa v októbri už tradične zapojila do súťaže Hovorme o jedle. Zdravé stravovacie návyky, pitný režim a pohyb sú dôležitou prevenciou civilizačných ochorení ako je obezita, cukrovka, vysoký krvný tlak a srdcovocievne ochorenia.
            OBSADILI SME STRIEBORNÉ PÁSMO.
            Poďakovanie patrí všetkým žiakom, ktorí sa do súťaže zapojili a tiež pani učiteľkám, ktoré im pomohli pri realizácii všetkých aktivít.
            Veľké poďakovanie patrí kváskovej pekárni Krajec, ktorá nám zabezpečila chlieb, pečivo, koláče a pagáče.
            Poďakovanie patrí aj rodičom za spoluprácu a pomoc deťom s prípravou zdravej stravy.

            PaedDr. Katarína Hanesová

          • Florbal - chlapci

          • Naši chalani odohrali turnaj vo florbale v Šuranoch na ZŠ SNP. Na turnaji sme mali postupové ambície no chýbalo nám trošku športového šťastia. Napriek tomu sme odohrali dobrý turnaj s výbornými výkonmi a s umiestnením na 2. mieste z 5 škôl. Na turnaju hrali: D. Vrabec, T. Vanko, Š. Letko, P. Slobodník, M. Šimo, A. Molnár, A. Hajnala, A. Szabadka. Naše vysledky:

            Komjatice - ZŠ SNP 3:4

            Komjatice - Palarikovo 5:2

            Komjatice - Cirkevná ZŠ 3:3

            Komjatice - ZŠ Bernoláková 7:0

             

            Mgr. Vaško

          • Florbal - dievčatá

          • Dievčatá :

            V priebehu novembra sa naše dievčatá premiérovo zapojili do sútaže vo florbale. Turnaj sme odohrali na ZŠ Devínska Nové Zámky kde sme za účasti 4 družstiev obsadili 3. miesto. Dievčatá si dobre zahrali, dosiahli aj prvé víťazstvo, no dosiahnuť viac nám bránila aj zbytočná nervozita. Turnaja sa zúčastnili: L. Lamačková, S. Soboňová (brankárky :) ) E. Mulinková, N. Petrášová, S. Andiová, K. Ivanová, K. Nemešová, S. Bakošová, R. Matejková, V. Kelemenová a R. Kuželová (hráčky). Naše výsledky :

            Komjatice - ZŠ Devínska 4:9

            Komjatice - ZŠ Palárikovo 8:0

            Komjatice - ZŠ Nábrežná 3:8

          • Mikulášska latka 2022

          •  

            Tešíme sa, že znovu obnovila naša tradičná Mikulášska latka - súťaž v skoku do výšky. Súťažili žiaci 4.- 9. ročníka. 
            Podujatie zorganizovala Mgr. Katarína Papierniková. Vďaka patrí aj všetkým, ktorí pomáhali.
            Prinášame Vám krátku fotoreportáž.

          • Sv. Mikuláš v DSS Zlatý vek

          •  

            Svätý Mikuláš so svojimi pomocníkmi dnes potešil aj obyvateľov DSS Zlatý vek. Krojované dievčatá babičkám a deduškom zavinšovali pokojné a požehnané Vianoce a spoločne s anjelikom im rozdali mikulášske balíčky. Odmenou nám bola veselá pesnička Rolničky, rolničky v podaní babičiek a dedkov… 👏😊

          • Svätý Mikuláš v škole

          • Základnú školu Ondreja Cabana v Komjaticiach navštívil dnes svätý Mikuláš, ktorého sprevádzali čert, anjeli a sobík. Privítala ich pani riaditeľka Mgr. Marta Gocníková. Žiaci sv. Mikulášovi zaspievali veselé pesničky a zarecitovali básničky, za čo si zaslúžili sladké dobroty. Tých, ktorí počas školského roka menej poslúchali postrašil čert. 👹
            Sme radi, že nás aj tento rok svätý Mikuláš neobišiel. 
            Akciu zastrešila pani učiteľka Mgr. Mirka Müllnerová. 
            Ďakujeme zúčastneným. ❤️

          • Pod krídlami Dominiky

          • Milí spolužiaci, my máme to šťastie, že môžeme Vianoce tráviť v zdraví so svojimi najbližšími a hlavne v pohodlí našich domovov. Bohužiaľ, niektoré detičky také šťastie nemajú a musia veľa času tráviť v nemocnici. Pomôžme a spríjemnime im vianočné sviatky zbierkou toho, čo najviac potrebujú oni a ich rodičia. Podporíme tak nadáciu "Pod krídlami Dominiky, ktorá pomáha deťom s onkologickým ochorením, aby mohli čo najviac času stráviť doma so svojou rodinou. Ďakujeme. Vaša ŽŠR

          • Adventná Nitra

          • Dňa 2.12.2022 sa žiaci z 8.A a 9.B v sprievode s  triednymi pani učiteľkami vybrali na exkurziu do Nitry. Zavítali do divadla Andreja Bagara na predstavenie Robin Hood. Predstavenie bolo  poučné a všetkým sa veľmi páčilo. Po divadle sa žiaci vybrali na Nitriansky hrad, kde absolvovali prehliadku dominanty hradu - Katedrály sv. Emeráma, diecézneho múzea a nádvoria hradu. Od pani sprievodkýň sa dozvedeli mnohé zaujímavé informácie z histórie hradu a jeho okolia. Následne navštívili vianočné trhy na námestí kde si vychutnali  detský vianočný punč  a iné dobroty.

            Rebeka Kuželová, 8.A

          • MIKULÁŠSKY VLÁČIK


          • Deti 1.A a 1.B. triedy dnes navštívili Slovenské poľnohospodárske múzeum v Nitre , kde si užili jazdu na parnom vlaku, ukážku pečenia vianočných medovníkov, ochutnávku vianočného punču ,výstavu Betlehemu a stretli sme sa aj s Mikulášom, Anjelom a Čertom. Mikulášovi zaspievali krásnu pesničku a nakreslili obrázok ich odmenou bolo tradičné drevené pravítko. 🥰😉 Ďakujeme pani učiteľkám a asistentkám.
            Mgr.Adamcová, Mgr. Labská, Garayová, Kecskésová

          • Predvianočná atmosféra

          • 🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄
            Predvianočný čas je časom očakávania a príprav na najkrajšie sviatky roka. Ľudia si zdobia svoje príbytky, vytvárajú si príjemnú atmosféru naplnenú vôňou ihličia, láskou, dobrotou a pohodou. 
            Aj nám všetkým v našej škole robí radosť vyzdobený vianočný stromček, ktorého vôňa sa šíri do všetkých kútov školy. Deťom pri pohľade naň žiaria očká. Obdivujú betlehem i tradične-ľudovo vianočne prestretý stôl i vestibul školy a tešia sa na darčeky.
            Z hornej školskej chodby vznikla zasa útulná, vianočne vyzdobená školská obývačka. Cítime sa v nej super... ❤️

            Za krásny darovaný strom na školský vianočný stromček ďakujeme rodine pána Romana Cagáňa a za druhý (horný) stromček rodine Šikovej z Komjatíc. Zároveň ďakujeme darcom aj za dobroty, ktoré zdobia vianočný stôl.

            Želáme Vám zdravím, Božím požehnaním, láskou a pokojom naplnené predvianočné chvíle. ❤️🎄

            Vedenie ZŠ a kolektív učiteľov.

          • Svetový deň boja proti AIDS

          • Červené stužky sú symbolom 1. decembra – Svetového dňa boja proti AIDS. Zapojili sme sa do celoslovenskej kampane boja proti AIDS „Červené stužky“. Žiaci urobili nástenku a pripli si červenú stužku. Pozreli sme si video o prevencii, spôsobe prenosu, príznakoch a liečbe AIDS