• Želáme Vám krásne prázdniny!


          • ☀️🏕️🏔️🏖️🏝️⛱️Milí žiaci,
            želáme Vám veselé prázdniny, plné dobrodružstiev, zážitkov, pohody a oddychu!⛺️⛱️⛰️🍒🌸🌳

             

          • SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA

          •  

            Prinášame Vám fotoreportáž zo slávnostného ukončenia školského roka 2023/24 a z oceňovania úspešných žiakov a reprezentantov tried, ktoré sa konali 28. júna 2024 v tančiarni ZŠ Ondreja Cabana v Komjaticiach.

            Pán starosta Peter Hlavatý, pani riaditeľka Mgr. Marta Gocníková a pani zástupkyne Mgr. Martina Karasová a Mgr. Martina Maďarová ocenili najšikovnejších žiakov za výborný prospech, reprezentáciu školy a za účasť na rôznych olympiádach a súťažiach.

            Zároveň sme sa dnes rozlúčili s našimi pani učiteľkami Mgr. Želkou Andiovou, Mgr. Katkou Papiernikovou a pani vychovávateľkou Marikou Ballayovou , ktorým patrí veľké poďakovanie za doterajšiu prácu v našej škole a želáme im do budúcnosti veľa energie, optimizmu a síl.

            V závere slávnostnej časti poďakovala pani riaditeľka všetkým učiteľom i pracovníkom školy za ich svedomitú prácu i pánovi starostovi za spoluprácu a podporu. Prihovoril sa aj pán starosta, ktorý vyzdvihol úspechy našich žiakov a prácu pani riaditeľky a celého vedenia školy, učiteľov i ostatných zamestnancov. 
            Pred oficiálnou časťou odovzdali pani učiteľky svojim žiakom vysvedčenia v jednotlivých triedach. 
            Po oceňovaní sa konala krátka porada, na ktorej pani riaditeľka poďakovala za prácu všetkým zamestnancom školy. Zároveň pani zástupkyňa Karasová poďakovala pani riaditeľke v mene učiteľov za jej úžasnú prácu v prospech školy, všetkých žiakov i zamestnancov. ĎAKUJEME!🌹

            Milé deti, užívajte si ten krásny čas voľna, slnenčných lúčov, kúpania sa, dovolenkovania s rodinou, prázdninovania u starých rodičov, hrania sa s kamarátmi, príjemného ničnerobenia a plnenia si prázdninových plánov až pokiaľ opäť nezazvoní školský zvonček...
            Prajeme Vám príjemne strávený čas!

          • ROZLÚČKOVÁ DEVIATAKOV (PO TRIEDACH)

          • Dnes sa naši milí deviataci z tried 9.A a 9.B rozlúčili aj so svojimi spolužiakmi a kamarátmi z iných tried. 

            V úvode sa deviatakom prihovorila pani riaditeľka Mgr. Marta Gocníková a žiačka ôsmeho ročníka. Deviataci v príhovore poďakovali vedeniu, učiteľom i kamarátom z vedľajších tried a ôsmakom odovzali pomyselné žezlo NAJSTARŠÍCH… Tí im darovali symbol detstva - dudlíky. 
            Deviataci spievali pieseň na rozlúčku, putovali z triedy do triedy a lúčili sa so všetkými. Zavítali aj do riaditeľne, telocvične, kabinetov, do škôlky i do školskej kuchyne… 

            😊DOVIDENIA, MILÍ DEVIATACI!
            Želáme Vám veľa úspechov, síl, optimizmu a odhodlania…
            Nech sa vám v novej škole darí!
            Radi Vás niekedy opäť privítame…

            (Príspevok: Pani učiteľka Repková)

          • ŠKD v Panthera Parku

          • Dnes boli deti z 3. 4. a 5. oddelenia ŠKD na koncoročnom výlete v Panthera Parku  v Turej. Detičky pri vstupe dostali rôzne druhy krmiva pre zvieratká.  Videli sme tam mačkovité šelmy, opičky,  kapibary, zebry, dravcov,  vydry, surikaty a boli tam aj domáce zvieratá. Okrem mäsožravcov vedeli deti zvieratá kŕmiť. 
            Po absolvovaní prehliadky zvieratiek a ich nakŕmení, sa boli nakŕmiť aj detičky.  Pani vychovávateľky všetkým deťom objednali  hranolky, ktoré si mohli dať  s čím chceli.  Niektoré deti mali chuť aj na iné dobroty, ktoré im zlaté tety pripravili. 
            Po napapaní a sladkej zmrzline sme zakončili návštevu parku na deckom ihrisku s rôznymi atrakciami a skákacími hradmi. 
            Počasie sa postaralo o nezabudnuteľnú cestu domov. Našťastie sme ju zvládli a v zdraví a dobrej nálade sme sa vrátili.

            Pani vychovávateľky: Mrázová,  Šulíková a Morvaiová

          • Beh Olympijského dňa

          • Tradičný Beh Olympijského dňa sa v našej základnej škole uskutočnil v stredu  26. júna 2024. 
            Podujatie zorganizovala pani učiteľka Mgr. Katarína Papierniková. 
            V peknom a slnečnom počasí zvádzalo medzi sebou súboje o najrýchlejšieho bežca množstvo chlapcov a dievčat, rozdelených do kategórií podľa ročníkov. Na pretekárskej dráhe si tak mohli zároveň overiť športovú zdatnosť nadobudnutú počas školského roka, vzájomne sa spoznať a prejaviť svoju súťaživosť. 
            Bežcov v cieli čakalo osvieženie v podobe chutnej minerálky či malinovky.
            Túžba byť tým najlepším a skončiť v cieli ako prvý poháňala  každého z pretekárov.
            Výkony troch najlepších v každej z kategórií odmenili pani učiteľka Mgr. Katarína Papierníková, pán učiteľ Mgr. Martin Vanko, pani riaditeľka víťaznými pohármi, diplomami a sladkosťami.

            Oceňujeme snahu všetkých zúčastnených školákov, ktorí podali výborné výkony a sme radi, že sa na pretekoch zúčastnili a víťazom srdečne gratulujeme!

          • Naša prvá letná burza 🌞😎

          • Tešíme sa zo skvelej akcie, ktorú sme si patrične užili: okrem zábavy sme si precvičili finančnú gramotnosť a účtovníctvo 😃, nepoužívané hračky a iné drobnosti našli svojich nových šťastných majiteľov a úžasný výťažok z burzy v celkovej sume neuveriteľných 292 eur poputoval do triednych fondov  zapojených tried - ich žiaci sami rozhodnú,  ako  peniažky spoločne utratia 🙂 

            Ďakujeme všetkým!!! Boli ste úžasní!!! 🤗🫶

            Váš školský parlament ❤️

          • DEVIATACI V KINE

          • Dnes sa vybrali žiaci 9.A a 9.B triedy na poslednú spoločnú akciu - navštívili kino v Nitre.
            Rozprávka V hlave 2 sa im páčila. Užili si aj rozchod v príjemnom tieni nákupného centra. 
            Mgr. Zuzana Buranská. PeadDr. Katarína Hanesová

          • Nezabudni na burzu


          •  

            Zajtra si nezabudnite priniesť zopár eur na našu letnú burzu 😊 

            Teší sa na vás školský parlament 👋

          • 💚ROZLÚČKOVÁ SLÁVNOSŤ DEVIATAKOV💚

          • ROZLÚČKOVÁ SLÁVNOSŤ DEVIATAKOV sa konala 21. júna 2024. Lúčili sme sa s absolventmi našej školy, so žiakmi z tried 9.A a 9.B.

            Triedne pani učiteľky Mgr. Zuzana Buranská a PaedDr. Katarína Hanesová darovali v úvode svojim žiakom malý darček na pamiatku. Po príhovoroch pani riaditeľky, zástupcu rodičov a žiakov sme si zaspomínali vo fotopríbehoch na krásne časy, ktoré deti v našej škole prežili. Nechýbal učiteľský tanec. Program žiakov 9. A a 9. B nesklamal aj sme sa schuti zasmiali. Žiaci boli disciplinovaní a krásne a zodpovedne zvládli všetky svoje úlohy. Prípitok predniesol pán starosta obce. Žiaci obdarovali svoje triedne pani učiteľky kvetmi a darčekmi. Každý žiak si pochutnal na fajnovej tortičke. Obe triedy dokázali, že sú skvelým kolektívom aj na tanečnom parkete. Prítomným hosťom ďakujeme, že prijali pozvanie. 
            Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa zaslúžili o organizáciu, prípravu a priebeh slávnosti. 

            (Na FB a webe školy sa nachádza výber fotografií, celý album si budú účastníci môcť pozrieť prostredníctvom linku, ktorý obdržia.)

            Príspevok: PaedDr. Lucia Repková
            Foto: Ing. Michal Repka

          • Nový príspevok do našej zbierky pamiatok 🏰 🫶


          • Srdečne ďakujem Adamovi Matuškovičovi z 5.B a jeho ocinovi za úžasný príspevok do našej zbierky  historických pamiatok v dejepisnom múzeu. Vlastnoručne vytvorený model rozprávkového nemeckého zámku Neuschwanstein mi vyrazil dych 💞. V našom dejepisnom múzeu mu určite nájdeme čestné miesto! 

            Ďakujeme zo srdca! 

            Mgr. Mirka Müllnerová

             

          • 🦷 Zdravé zúbky 🦷

          • Dňa 20.6.2024 sa žiaci 1.B zúčastnili exkurzie v zubnej ambulancii MUDr. Szarkovej. Pani doktorka im ukázala ambulanciu a všetky nástroje, s ktorými pracuje. Potom im vysvetlila, ako sa majú zúbky správne umývať, aby ich mali čisté a zdravé. Na záver vyšetrila tie deti, ktoré sú u pani doktorky zapísané a všetky deti odmenila krásnymi darčekmi.
            Mgr. L. Sabopálová

          • 🏆🥇🥈🥉VYHLÁSENIE VÝSLEDKOV A OCENENIE ÚSPEŠNÝCH ŽIAKOV 🏅🎖️

          • V stredu sa v tančiarni konala 2. časť vyhlásenia výsledkov a ocenenie úspešných žiakov, ktorí vynikli počas uplynulého školského roka (1. časť sa konala v 1. polroku). Pani zástupkyňa Mgr. Martina Karasová a pani učiteľky vyzdvihli šikovnosť, úspech a talent prítomných žiakov, ktorí reprezentujú našu školu v rôznych oblastiach. Každý z ocenených žiakov dostal diplom, malú odmenu a sladkosť.

            V nasledujúcich súťažiach a olympiádach ocenili žiakov pani učiteľky: 
            SJL - Ypsilon - PaedDr. Lucia Repková - žiaci /SJL/ pani uč. Mgr. Gallovej a PaedDr. Repkovej).
            ANJ - Englishstar - Ing. Martina Šilhavíková
            Dejepisná olympiáda - Mgr. Miroslava Müllnerová
            Olymp. BIO, CHE - PaedDr. Katarína Hanesová

            Gratulujeme všetkým oceneným žiakom a dúfame, že budú pokračovať vo svojej ceste za úspechom a šťastím.

            Príspevok: PaedDr. Lucia Repková

          • Poteš niekoho komplimentom 💌

          • Blíži sa koniec ďalšieho školského roka a my sme sa rozhodli dať vám príležitosť niekoho (spolužiaka, kamaráta, učiteľa, či iného zamestnanca školy...) drobným odkazom potešiť: zložiť mu kompliment, poďakovať sa mu, vyjadriť obdiv, pochvalu, či uznanie. Myslíme, že dobrý kompliment príde každému vhod 😊. 

            Schránka pre vaše odkazy bude sprístupnená do piatku 21.6. -  odkaz treba označiť menom a triedou. Členovia školského parlamentu roznesú odkazy ich adresátom v pondelok 24.6. 👋

            Váš školský parlament 😉

          • Školský výlet Repište - sobota 🌞

          • V sobotu sme po výživných raňajkách pokračovali v dobrodružných aktivitách - doobeda naše mysle aj telá zamestnávala špeciálna forma escape room zvaná hrobka 😏. Naše súťažné tímy si s ňou však statočne a s vervou poradili 😎. Po  obede nasledovali akční marketéri, ktorí v rámci burzy v teréne obchodovali s rôznym tovarom a pritom museli byť ostražití, aby sa vyhli všadeprítomným policajtom😏. Večer sme si trošku zahazardovali v kasíne a vybraných adrenalínových odvážlivcov čakala nočná expedícia, ktorú však zvládli na jedničku 👌. V neďelu sme sa po chutnom obede s vďakou rozlúčili s Veľkým bratom, animátormi  a vybrali sa s kufrom plným zážitkov domov 🙂 

            Mgr. Mirka Müllnerová, Mgr. Veronika Andočová a siedmaci 🤗

          • Výlet Repište - piatok 🌞

          • Včera sme sa so siedmakmi opäť vybrali na školský výlet do Chaty u Daniela v Repišti, kde nás privítal náš dobrý známy Veľký brat a jeho traja  animátorskí spoločníci ;). Cestou tam sme sa zastavili na mliečnej farme v Novej Bani, pohladkať a pozdraviť štvornohých obyvateľov družstva a ochutnať  miestne mliečne dobroty:)  Na chate sme sa potom v súťažných tímoch vrhli do dobrodružných aktivít - v Sklených Tepliciach sme hľadali Dalajlámove dary (niektoré aj živé🙃😁). Pokračovali sme tímovým tornádom a po zaslúženej večeri sme si šli do lesa trochu zabehať a pritom vyriešiť reťazový matematický príklad😎. Deň sme skončili adrenalínovou nočnou hrou Pašeráci, po ktorej sme tesne pred polnocou odpadli to perín:).

            Prvý deň sa vydaril 👍

            Mgr. Mirka Müllnerová, Mgr. Veronika Andočová a naši  siedmaci

          • 🐝VČELIA ZÁHRADA🌼SMOLENICKÝ ZÁMOK🌸JASKYŇA DRINY

          • V piatok (14.6.2024) vyrazili piataci so svojimi triednymi pani učiteľkami na triedny výlet do Smoleníc a okolia…
            Hneď ráno sme navštívili 🐝🐝🐝Včeliu záhradu.  Prijali nás veľmi srdečne…zamestnanci i včielky. Je to príjemné miesto na relaxáciu a odpočinok v objatí tisícok kvetov, rastlín a byliniek. 🌸🌼🌺🌷🌾Poprechádzali sme sa jej zákutiami sprevádzaní sprievodcami a nazreli sme do “sveta včiel”, ochutnali sme med, pozreli sme si film o včielkach a nakúpili “dobroty” od včielok. Potom sme pešo stúpali lesom k smolenickému zámku, kde nás čakala zaujímavá komentovaná prehliadka. Posledným bodom programu bol trochu náročnejší výstup k jedinej jaskyni na západnom Slovensku k Jaskyni Driny a jej návšteva. Po prehliadke sme schladení “zbehli” k autobusu a s radosťou sme sa ponáhľali za našimi najbližšími.
            Dnes nás sprevádzalo ☀️ nádherné počasie, navštívili sme nové miesta, dozvedeli sa veľa nových informácií a potešením pre nás (pani učiteľky) bolo i to, že naši piataci boli usmiati a disciplinovaní. 👏☺️❤️

            Pani učiteľky 👩🏼PaedDr. Lucia Repková a 👩🏻Mgr. Eliška Žáčiková

          • Zúčastnili sme sa putovnej výstavy artefaktov 1. svetovej vojny 🕊

          • Dnes sme sa so žiakmi 4., 9. ročníka a v rámci hodiny ETV 7.-9. zúčastnili unikátnej výstavy artefaktov prvej svetovej vojny s ohľadom na osudy Slovákov, ktorí v nej bojovali. Výstava umiestnená v budove Starého kina,  zahŕňala bohatú zbierku cenných predmetov nielen vysokej historickej hodnoty, ale často skrývajúcich aj dramatické osudy ich majiteľov. Prezreli sme si množstvo vojenských vyznamenaní, fotografií, dobových písomností, zbraní či uniforiem vzťahujúcich sa k tejto pohnutej dobe. V zoznamoch padlých vojakov niektorí mohli objaviť mená svojich praprapredkov z Komjatíc, ktorí sa zúčastnili krutých bojov a môžu ďalej pátrať po osudoch svojich príbuzných. Prezerajúc si vzácne predmety a opakujúc si pritom podstatné míľniky dejín prvej svetovej vojny, sme si zároveň uvedomili, že nič nemôže mať v ľudskej spoločnosti trvalejší a dôležitejší význam, ako hodnota mieru. Pretože v časoch vojny všetko ostatné stráca zmysel.  To je hlavné posolstvo, ktoré sme si odniesli z prehliadky tejto výnimočnej výstavy. 

            Ďakujeme 🩷

            Mgr. Müllnerová, Mgr. Cagáňová a Mgr. Villémová