• Účelové cvičenia 7.B

          • Trieda 7.B absolvovala dnes teóriu k CO a k riešeniu mimoriadnych situácií, neskôr pohybové aktivity v parku.

            Pri všetkých aktivitách pomáhala pani asistentka Mirka Podsklanová. Dňa 14.9.2022 sme sa venovali ZP, žiaci skúšali stabilizovanú polohu, ako zavolať prvú pomoc...

            Tr. uč. Mária Kéryová

          • ÚČELOVÉ CVIČENIA 2. ST.

          •  

            Žiaci z tried 5.A, 5.B, 7.A, 8.A, 8.B, 9.A a 9.B sa dnes zúčastnili 2. časti účelových cvičení - pohyb a pobyt v prírode a jej ochrana. 
            Cieľom dnešnej 12 kilometrovej túry bola nová štrkáreň. 

            Komjatice sa pýšia mnohými krásnymi a zaujímavými zákutiami, ktoré sme dnes mohli so žiakmi obdivovať. Tajuplná Kňazova jama, krásna nová štrkáreň, jesenná veľká štrkáreň, veľký park, okolité polia a cestičky…
            Počasie nám prialo. Nálada bola príjemná.
            Žiaci opäť nadobudli nové poznatky a vedomosti o ochrane prírody a o orientácii v teréne, mnohí boli na miestach, ktoré doteraz nenavštívili.

            Pani učiteľky Hanesová, Šilhavíková, Repková, Buranská a p. učitelia Vanko a Vaško.

            (Príspevok a foto: Lucia Repková)

          • Šiestacka ŠARKANIÁDA - Deň 2. 


          • Dnes sme zažili ďalší skvelý deň nielen v škole. Najskôr sme si zopakovali základy prvej pomoci a precvičili si teóriu aj v praxi. Potom sme sa vybrali za Komjatické vinohrady a konečne sme vypustili naše šarkany na oblohu. Na našich potulkách sme sa posilnili sladkým hrozienkom, ktoré nám doniesla pani Jančárová.
            Ďakujeme za krásny deň. 
            Triedy VI.A, VI.B a TU V. Andočová a M. Müllnerová

          • Didaktické hry (1. stupeň)

          • Žiaci 1. až  4.ročníka mali v dňoch 14.9. a 16.9. Didaktické hry. V stredu nám počasie veľmi neprialo, ale aj to nás neodradilo od krátkej túry po Komjaticiach. Všetko sme si vynahradili v piatok, počasie bolo ako stvorené na prechádzku. Niektorí žiaci videli okolie našej dediny, kde ešte nikdy neboli. Pozreli sme sa na Komjatice z výšky z vinohradov a z časti Hašardíky. Príjemne unavení, ale spokojní sme sa vrátili do školy. 🙂

            Pani učiteľky z 1. stupňa

          • ÚČELOVÉ CVIČENIA (2. stupeň)

          •  

            Žiaci 2. stupňa dnes absolvovali účelové cvičenia. 
            Aj napriek nepriazni počasia sme boli v teréne a neskôr sme sa venovali rôznym športovým aktivitám. Zároveň prebehla aj zdravotná výchova a žiaci si mohli vyskúšať správnu techniku oživovania. Sledovali sme vzdelávacie videá - Sedlácku prvú pomoc od Michala Kubovčíka so svojím tímom Baštrng. Zamerali sme sa na výuku prvej pomoci. 

            Prežili sme zaujímavý deň, plný nových vedomostí a zručností. Tešíme sa na piatok.

            Pani učiteľky a páni učitelia z 2. stupňa 😊

          • Šiestacka ŠARKANIÁDA 2022

          •  

            Dnes (14.9.2022) sme zorganizovali super akciu - súťaž šarkanov. Najskôr sme si vyrobili vlastných šarkanov, strihali sme, lepili, viazali aj maľovali. Potom sme chceli zobrať naše výtvory von a vypustiť ich na oblohu, ale bohužiaľ nás zastavilo počasie, a tak sme sa išli vyblázniť do telocvične. Šarkany si ešte budú musieť počkať na svoj prvý let, ale my sme trpezliví 😉. Ďakujeme za príjemne strávený deň. 

            Triedy VI.A a VI.B a TU Veronika Andočová

          • Her Majesty Queen Elizabeth II.

          • Vo štvrtok, 8.9.2022 podvečer svet obletela smutná správa o smrti jednej z najobľúbenejších, a zároveň i najdlhšie vládnucich panovníkov sveta, kráľovnej Alžbety II. I preto sme sa spolu s deviatakmi rozhodli si túto zaujímavú osobnosť súčasných dejín pripomenúť na našej hodine anglického jazyka.  Pomocou prezentácie, ktorá zachytávala zaujímavé fotografie panovníčky z rôznych období jej života, sme si predstavili jej život od detstva až po jej skon. Vyzdvihli sme, predovšetkým jej politický a spoločenský prínos, a zamerali sme sa aj na niektoré pikantérie z jej života. Na záver hodiny sme otvorili diskusiu, kde sme sa zamerali i na seriál Koruna, ktorý, zhodou okolností, sledovala i samotná panovníčka. 

             

            Pripravila: Mgr. Eliška Žáčiková

          • Oznam o dobrovoľnom odbere krvi

          •  

            Dňa 27. 9. 2022 (utorok) od 8:00 do 11:00 hod. sa uskutoční dobrovoľný odber krvi v Kultúrnom dome v Komjaticiach. Odber sa uskutoční za platných epidemiologických nariadení.
            Bez krvi nie je možný život, preto prosíme aj mladých ľudí, aby neváhali a prišli darovať drahocennú tekutinu, a tým pomohli ľuďom, ktorí to veľmi potrebujú.
            Veď nikto z nás nevie, kedy bude on alebo jeho blízky krv potrebovať.
            Všetci ste srdečne vítaní.     

            Vopred Vám všetkým ďakujeme.

            NTS Nové Zámky

            PaedDr. Katarína Hanesová  

          • 📌Psychologická anonymná pomoc pre mladých ľudí📌

          • Milí rodičia a žiaci,
            s blížiacim sa začiatkom školského roka by sme Vám radi na úvod zaželali veľa síl a šťastného vykročenia do nového školského roka! 

            Zároveň Vám predstavujeme organizáciu IPčko, ktorej úlohou je starať sa o pohodu a bezpečie mladých ľudí.
             
            IPčko ako občianske združenie zoskupuje psychológov pracujúcich predovšetkým s mladými ľuďmi, ktorí sa ocitnú v náročných až krízových životných situáciách. Psychologickú pomoc poskytuje anonymne, bezplatne a nonstop na linkách pomoci alebo osobne v Káčku - kontaktné centrum krízovej intervencie.
             
            Chatová pomoc: www.ipcko.sk
            E-mailová pomoc: poradna@ipcko.sk
            Telefonická pomoc: 0800 500 333
            Video pomoc: www.krizovalinkapomoci.sk/videoporadna
            Osobná pomoc: Káčko NR, Damborského 10, Nitra kackonr@ipcko.sk
             
             IPčko sa venuje aj témam: bezpečnosť v online svete a jeho riziká, zvládanie stresu a úzkosti, šikana (kyberšikana), kybergrooming, sebapoškodzovanie, myšlienky na samovraždu (pokus o samovraždu, či samovražda v škole, rodine), násilie, duševné zdravie.

            POMOC EXISTUJE, neostávaj so svojimi myšlienkami, pocitmi a bolesťami osamote. Kontaktuj IPčko!

          • 🤼🥋👊Kenpo Karate tréning a sebaobrana pre ženy🥊

          • Vážení rodičia, milé deti, 
            prinášame Vám informácie o Kenpo Karate tréningu a o sebaobrane pre ženy.
            Záujem detí budeme zisťovať na rodičovskom združení, záujem dospelých nahlasujte na priložené tel. číslo uvedené v plagáte. 
            Tréningy pre deti sa budú konať od cca 16.30 hod. v školskej telocvični.

            Kenpo Karate: Systém bojového umenia zameraný na sebaobranu pri pouličnom boji. Vhodný pre deti 6+ a dospelých.  V našom klube Braveheart Kenpo Karate sa naučíte disciplíne, tímovej práci a získate sebadôveru. Jediné čo u nás stratíte sú kilá navyše! Náš klub má srdce v Írsku v mestečku Trim kde pôsobí už vyše 20 rokov. Deti a dospelí budú mať teda možnosť cestovať na sútaže medzinárodné aj klubové.  Na tréning potrebujete ľahké športové oblečenie,  v prípade záujmu klub Kimono zabezpečí, a boxerské rukavice ak sa rozhodnete v tréningoch pokračovať. Trénera Bridgie McGrane, čierny pás, dlhoročné skúsenosti s Karate, Kickbox a box. Treningy sú v jazyku anglickom s prekladom ak treba. Prvá hodina zdarma,  potom 5 euro na hodinu.
             
            Sebaobrana pre ženy:
            Vhodné pre ženy a dievčatá od 16+. Čisto dámska hodina! V dnešnej dobe bohužiaľ stále potrebnejšie umenie ubrániť sa útoku vás naučí skvelá trénerka Bridgie McGrane ktorá má dlhoročné skúsenosti v boji z blízka! Tréning vám pomôže získať sebadôveru,  objavíte svaly ktoré ste nevedeli že máte a zistíte že kabelky nie sú iba na parádu! Prvá hodina zdarma, potom hodina 5 euro.  Ak budete chcieť pokračovať,  bude potrebné si dokúpiť Boxerské rukavice.