• Deň kvetov a hudby

          • Takto sme si užili hudobný deň kvetov :). Obzvlášť ďakujeme našim mladým umelcom Maťovi Čermanovi z 9.B a Sofii Repkovej z 8.A, ktorí nám svojou hrou na harmonike a gitare spríjemnili prestávky:) Tešíme sa aj z našich štvrtákov, ktorí nám poslali kvetinový pozdrav zo školy v prírode 🤗

            Žiacky parlament vám všetkým želá krásne leto! 🌞 🌺 🎷

          • Výlet Bojná - 2.A a 2. B trieda

            • Výlet Bojná - 2.A a 2. B trieda

            Dnes 20.6.2023  žiaci 2.A a 2.B triedy absolvovali školský výlet v Bojnej. Po príchode do Ranča pod Babicou sme navštívili ZOO, po ktorej nasledovalo vystúpenie sokoliarov. Po úžasnom predstavení sa žiaci vyšantili v parku a pochutili  na výbornom obede. Nechýbal ani nákup suvenírov, na ktorý sa žiaci veľmi tešili. Spokojní a plní zážitkov sme sa šťastne vrátili do školy, kde nás s radosťou privítali rodičia. Ďakujeme deťom za skvelý deň, disciplinovanosť a krásne zážitky, ktoré nám určite dlho zostanú v našich spomienkach.
            Mgr. Jana Letková, Mgr. Antónia Martinásková a Ing. Silvia Kajanovičová

          • Poďakovanie - projekt FAST HEROES

          • ZÍSKALI SME OCENENIE V RÁMCI PROJEKTU FAST HEROES

            Koordinátorkou projektu v našej škole je PaedDr. Katarína Hanesová, ktorej patrí veľká vďaka.

            POĎAKOVANIE ❤️

            Milí naši riaditelia, učitelia, ambasádori FAST!

            Chceli by sme sa vám poďakovať za vašu úžasnú prácu, podporu a účasť v projekte FAST HEROES. Na učiteľskom samite v Aténach sa zišli predstavitelia 26 krajín z celého sveta a spojili sme sa v spoločnej misii šíriť osvetu o ochorení, aby naše deti neprichádzali o svojich starých rodičov.

            Boli ste vychválení, za vašu prácu a deti zo Slovenska opäť medzinárodne ocenené.  Predovšetkým Vám a všetkým deťom chceme poďakovať, že ste sa zapojili. Veríme, že vďaka vedomostiam, ktoré deti  a ich rodiny dostali sa zvýši počet tých pacientov, ktorí sa dostanú do nemocnice včas, aby im lekári dokázali pomôcť. Toto bola naša misia.

            Medzinárodná rodina FAST HEROES sa opäť rozrástla, takmer 320.000 detí👧👶👦 z 26 krajín z celého sveta 🌍 sa zapojili do spoločnej misie zachrániť svojich starých rodičov🧓👵. Vďaka vedomostiam, ktoré sa naučili v projekte FAST Heroes SK. Všetky tieto deti👧👦 sú FAST hrdinovia, ktorí už dnes vedia ako rozpoznať cievnu mozgovú príhodu🧠.
            Sme vďační a zároveň hrdí za všetky naše zapojené deti.
            OCENENIE patrí všetkým zapojeným❤️

            Veľké poďakovanie patrí predovšetkým UČITEĽOM👱👩, ktorí deti v tomto unikátnom FAST Heroes SK projekte viedli. Vážime si a sme vďační za VAŠU prácu❤️. Rodičom, ktorí svoje deti zaregistrovali a podporovali a starým rodičom👨‍👩‍👦 za to, že sú pre svojich vnukov a vnučky zdrojom nenahraditeľnej lásky a podpory🌞.

            Ďakujeme a prajeme VÁM krásne leto. ❤️❤️❤️

            https://www.facebook.com/FASTheroesSK

            vaši koordinátori, Ľubica Fidesová a Marek Demeter

          • Škola v prírode

          • Žiaci 4.A a 4.B sa v termíne od 19.6.do 23.6. zúčastňujú Školy v prírode v Bojniciach.
            Deň 1.
            Šťastne sme pricestovali autobusom do Hotela Hlboké v Bojniciach, kde už na nás netrpezlivo čakali naši animátori. Deťom pomohli s batožinou až do izieb, kde sa pomaličky naši žiaci zabývali. Po chutnom obede sme mali kopec zábavných a vyčerpávajúcich športových aktivít. A večer, samozrejme, nechýbala ani diskotéka, ktorú si naši žiaci naplno užili. 😄

            Pani učiteľky Machatová, Sabopálová a Hanesová

          • Celoštátne kolo biologickej olympiády

          • Dňa 16. a 17. 6. 2023 sa konalo Celoštátne kolo biologickej olympiády v Tatranskej Lomnici. Našu školu veľmi úspešne reprezentovala Rebeka Kuželová, žiačka VIII. A triedy. Zíslala výborné 2. MIESTO a cenu DEKANA PRÍRODOVEDECKEJ FAKULTY za najlepšie spracovanú zbierku živočíchov a správu.

            Ďakujem Rebeke za jej svedomitú a úžasnú prípravu na olympiádu. Poďakovanie patrí aj jej mamine, ktorá ju vo všetkom podporovala. Veľké poďakovanie patrí vedeniu školy a našej pani riaditeľke za úžasnú podporu pri realizácii olympiády, veľmi si to obe vážime, ešte raz ďakujeme. Prežili sme nezabudnuteľné zážitky v prekrásnej prírode našich Tatier. Rebeka si nafotila aj živočíchy priamo v prírode a podarili sa jej úžasné zábery. 

            Rebeke prajem krásne prázdniny a potom veľa úspechov v štúdiu na gymnáziu a tiež v osobnom živote. 

            Naša skvelá Rebeka a hrdá učiteľka biológie Hanesová

          • Noc v škole

          • Noc v škole
            19.5. si žiaci 4.A a 4.B vyskúšali, aké je to byť večer bez rodičov. Bol to taká malá príprava na Školu v prírode. 🙂 Deti si pripravili miestnosť na spanie a potom začala tá pravá zábava, ktorú sme, pani učiteľky, kontrolovali. Žiaci si priniesli vlastné hry, knihy, zahrali si vybíjanú v telocvični. Pozreli sme si detský film a niekedy po desiatej hodine, keď by už mali spať sme sa vybrali na školské ihrisko. Bolo krásne vidieť hviezdy a dúfame, že krik našich žiakov nebolo počuť veľmi ďaleko😁. Niekedy pred polnocou deti zaspali a prvé ranné vtáčatá vstávali už o piatej. No podarilo sa nám ich ešte uspať😉a v sobotu ráno sa deti plné zážitkov rozpŕchli domov. Štvrtáci spanie zvládli na jednotku. Teraz sa deti tešia do Školy v prírode, kde pôjdu na budúci týždeň. 🌞
            Triedne učiteľky Machatová a Sabopálová.

          • Deň kvetov a hudby

          • Milí spolužiaci, 

            pripravili sme si pre Vás posledný tematický (dvoj)deň :). V stredu 21. júna si pripomenieme deň kvetov a deň hudby. Motív kvetov na oblečení, kvety ako dekorácia,  či kvetované doplnky sú vítané;) Rovnako sa počíta aj akýkoľvek hudobný motív - noty, tričko s obľúbeným spevákom či kapelou sú želané. Potešíme sa aj muzikantom s hudobnými nástrojmi, snáď nám budú ochotní niečo zahrať cez prestávky;) Milí naši učitelia a vedenie školy, veríme že aj Vy sa k nám pridáte! 🪷💐🌸🎷🎼🥁😎

            Váš Žiacky parlament 👋

          • 🌞Koncoročný výlet do jaskyne Driny a na hrad Červený Kameň🌞


          • Dnes sa deti z 3.A a 3.B vybrali spoločne na zaslúžený koncoročný výlet. Zamierili sme do krásneho kúta našej vlasti- Malých Karpát. V počasí, ktoré sme mali ako na objednávku, sme si dali desiatu pod Smolenickým zámkom a po stredne náročnej túre sme obdivovali jedinú sprístupnenú jaskyňu na západnom Slovensku, ktorej spoluobjaviteľom bol náš slávny rodák, objaviteľ padáka – Štefan Banič. Kus histórie a umenia na nás dýchal zasa z každého kúta   nádherného  komplexu  hradu Červený Kameň. Aby mal výlet všetko, čo od neho očakávajú deti, nechýbali ani obľúbené  nákupy suvenírov pre blízkych, či maškrtenie zmrzliny a sladkostí v hradnej cukrárni. Svorne môžeme tvrdiť, že výlet tretiakov dopadol na jednotku a veríme, že deti naň budú ešte dlho spomínať. 😊
            Tr.učiteľky L. Villemová, A.Cagáňová a naše skvelé asistentky V.Garayová a A.Kecskésová

          • Malí fyzici - pokračovanie

          • Malí fyzici - pokračovanie 
            Žiaci 6.A a 6.B si pripravili pre svojich spolužiakov jednoduché fyzikálne pokusy.
            Videá nájdete v príspevku na FB. 

            Mgr. Martina Karasová

          • Oznam


          • Spoločné stretnutie rodičov a detí, ktorí prejavili záujem o ZUŠ. 

            Stretnutie bude vo štvrtok 15.6.2023 od 17.00
            do 19.00 hod. v tančiarni. 
            Milí rodičia, na stretnutí sa dozvediete všetko, čo potrebujete vedieť. Je potrebné, aby ste prišli aj s dieťaťom.
            Ďakujeme.

          • Malí fyzici

          • Malí fyzici 
            Žiaci 6.B triedy si na hodinu fyziky pripravili pre svojich spolužiakov jednoduché fyzikálne pokusy. Pokusy sa im vydarili a spolužiakov zaujali 🥰.
            Mgr. Martina Karasová

          • Súťaž


          • Žiaci 2.B triedy sa zapojili do súťaže o najdlhšieho hada v COOP Jednota. Poctivo nosili účtenky a tešili sa ako sa nám zberné  vrece plní. Natočili sme úctihodných  585,33 m.
            Držte nám palce! 
            Pani učiteľka A. Martinásková

          • 🎼KONCERT - SZUŠ JOZEFA DÖMEHO 🎻🎸🥁🎷🎹


          • Žiaci a učitelia našej školy prijali dnes pozvanie na koncert žiakov a učiteľov Súkromnej základnej umeleckej školy Jozefa Dömeho z NZ, ktorí predviedli excelentné výkony. Odprezentovali tanečný a hudobný odbor. Program bol sprevádzaný slovom a my sme mali možnosť dozvedieť sa množstvo informácií o hudobných nástrojoch i vypočuť si ich v podaní umelcov zo SZUŠ. Zahrali na klavír, husle, gitaru, kontrabas, bicie, cimbal, ukulele… 
            Našich žiakov program zaujal a mnohí priznali, že hrať na hudobný nástroj je ich snom. A ten môže byť onedlho splnený.
            Od budúceho školského roka by malo byť vytvorené elokované pracovisko SZUŠ u nás v škole v Komjaticiach - hudobný a tanečný odbor. Záujemcovia môžu vyplniť prihlášku, ktorú si mohli zobrať na dopoludňajšom a popoludňajšom koncerte.

            Umelcom zo SZUŠ patrí veľké poďakovanie za krásne tóny a umelecký zážitok, ktorý sme z koncertu mali…

            Príspevok: PaedDr. Lucia Repková

          • Pozvánka

          • Pozvánka od  SČK Nové Zámky na oslavy Medzinárodného dňa detí.

            (PaedDr. Katarína Hanesová)

          • RYBÁRSKY DEŇ DETÍ 2023


          • Rybárska spoločnosť Komjatice v spolupráci s Obcou Komjatice a Základnou školou Ondreja Cabana zorganizovala Rybársky deň detí na miestnom štrkovisku. Rybárskeho dňa sa zúčastnilo 280 žiakov zo základnej školy v Komjaticiach a 32 detí z krúžku mladých rybárov, ktoré súťažili v love rýb na udicu. Deti mali možnosť sa zabaviť na nafukovacích šmykľavkách, vyskúšať svoju šikovnosť pri streľbe z luku a pochutnať si na kotlíkovom guláši, cukrovej vate, zmrzline a opiecť si špekačky nad pripraveným ohniskom. 
            Mladí rybári počas pretekov ulovili celkom 68 rýb a z nich najväčšieho kapra o dĺžke 88 cm. Príjemne strávené predpoludnie bolo zavŕšené odovzdaním hodnotných cien úspešným mladým rybárom a každý účastník detských rybárskych pretekov si odniesol aj malý darček. 
            Text: PhDr. Matej Ludas
            Fotoreportáž: PaedDr. Lucia Repková
            —————————————————————
            POĎAKOVANIE
            Vedenie ZŠ s MŠ Ondreja Cabana, učitelia i žiaci ďakujú členom Rybárskej spoločnosti Komjatice a OCÚ Komjatice za zorganizovanie úžasného MDD v štrkárni a rybárskych pretekov. Deň sme si dosýtosti užili… 
            ĎAKUJEME ❤️

          • Deň detí v 1.A 👧👦❤️


          • Prvý jún patrí deťom a preto sa malí prváci vybrali do Nitry vlakom na divadelné predstavenie Dlhý, Široký a Bystrozraký. Bábkohra sa im veľmi páčila až miestami žasli od údivu. Súdržnosť a kamarátstvo prekoná všetky prekážky bola krásna symbolika dnešného dňa. Po divadle sme sa vybrali do McDonaldu na Cheeseburger a parádnu zmrzlinu. 🍦🍦🍦
            Cestou domov sme si spievali detské pesničky a smiali sa na vtipných príhodach. Bol to nezabudnuteľný deň pre všetkých z nás. 
            Triedna učiteľka Adamcová a pani  Mária Černáková