• Pripomenuli sme si blížiace sa 80. výročie SNP 🕯

          • Dnes sme si s našimi deviatakmi a dejepisnými olympionikmi v Banskej Bystrici pripomenuli blížiace sa jubilejné 80. výročie Slovenského národného povstania. Po prehliadke historického centra mesta s ústredným pamätníkom padlým hrdinom na námestí, sme sa presunuli do unikátneho múzea SNP, kde sme absolvovali niekoľko zaujímavých expozícií najmä z obdobia druhej svetovej vojny, sprevádzaných vyčerpávajúcim historickým výkladom lektora. Pri prehliadaní uniforiem, vyznamenaní, písomností, fotografií, zbraní či vojenskej techniky, nám v mysli ožíval dramatický dejinný príbeh Slovákov plný odvahy, odhodlanosti, ale aj veľkých obetí, ktorí počas Slovenského národného povstania hrdinsky bojovali za svoju slobodu proti nemeckej okupácii. Pri vonkajšej expozícii, prezerajúc si unikátny pamätník padlým obetiam, či bojové vozidlá a vojenskú techniku, sme uvažovali nad nekonečne vzácnou hodnotou mieru, ktorá musí byť prioritou v každej dobe, inak všetko ostatné stráca zmysel. Druhá svetová vojna, vojenské konflikty, ktoré nasledovali po nej, ako aj tie, ktoré stále prebiehajú aj v  súčasnosti, sú toho jasným dôkazom. 

            Mgr. Miroslava Müllnerová, Mgr.  Zuzana Buranská

          • KLAUNSKÁ OLIMPIJÁDA

          • 🤹🤹🏻‍♂️🤹🏻‍♀️Dnes k nám do ŠKD po roku znovu zavítal klaun Adyno z Teáter Komika Bánov. 
            Prišiel, aby nám k blížiacemu sa MDD ukázal ďalšie zo svojich predstavení. 
            Dnes to bola KLAUNSKÁ OLYMPIÁDA.
            Adyno do svojho predstavenia zapojil deti aj pani vychovávateľky. Jeho predstavenie bolo plné smiechu a dobrej nálady. Deti Adyna ani nechceli pustiť domov.
            Adyno, v mene detí ti od nás letí srdečná vďaka.

            Pani vych. Jana Mrázová

          • POZVÁNKA - online podujatie pre rodičov

          •  Vážení rodičia, 
            dovoľujeme si Vás pozvať na online podujatie „Ako vieme byť podporní pre dnešných mladých ľudí? Podpora spolupráce rodičov, pedagógov a školských psychológov“, ktoré sa bude konať 30.5.2024; 17:30 – 19:00.
            O večernej škole informujeme aj prostredníctvom Facebook podujatia: https://www.facebook.com/events/429277213070985/
            Link na podujatie (Zoom): https://us06web.zoom.us/j/85305753945
             
            Lektorovať bude Mag. phil. Marta Marošová, vedúca krízových intervenčných tímov IPčko, psychologička.

          • 🇸🇰VZÁCNA NÁVŠTEVA Z MATICE SLOVENSKEJ🇸🇰

          • PRIVÍTALI SME KOMJATICKÉHO RODÁKA A BÝVALÉHO ŽIAKA NAŠEJ ŠKOLY

            Dnes sme v našej škole privítali tradične - chlebom a soľou vzácnych predstaviteľov Matice slovenskej: pani riaditeľku Domu Matice slovenskej v Nitre pani Mgr. Veroniku Bilicovú, pani Mgr. Hanu Košťalikovú, tiež z Domu Matice slovenskej v Nitre. Pána tajomníka Matice slovenskej  a podpredsedu Mladej matice pána Mgr. Petra Schvantnera a pána PhDr. Lukáša Perného, PhD., ktorý je vedeckým pracovníkom Slovenského literárneho ústavu Matice slovenskej, zároveň je podpredsedom Spolku slovenských spisovateľov a predsedom Spoločnosti Ladislava Novomeského. Prezradím, že Dr. Perný pochádza z Komjatíc, teda je naším rodákom a bol žiakom našej školy. 
            V úvode podujatia hostí privítala a zároveň im vyjadrila vďaku pani zástupkyňa Mgr. Martina Karasová.
            Páni z Matice slovenskej úspešne odprezentovali vedecko-populárnu prednášku Tri generácie národného obrodenia a stručné dejiny Matice slovenskej až k súčasnosti s pripomenutím odkazu bernolákovca, učiteľa, osvetára, spisovateľa, priekopníka ľudovýchovy Ondreja Cabana pri príležitosti jeho minuloročného okrúhleho 210. výročia. Po prednáške sme vzdali úctu nášmu patrónovi školy Ondrejovi Cabanovi položením venca k jeho buste a zapálením sviečky.
            S našimi hosťami sme absolvovali i krátku  prehliadku školy, kde vyzdvihli jej krásne zmodernizované priestory, úžasnú knižnicu, moderné učebne, za ktoré vďačíme našej pani riaditeľke Mgr. Marte Gocníkovej. 
            Dnešné podujatie bolo jedno z tých, ktoré, verím, podnietilo záujem mladých ľudí – našich žiakov o svoju minulosť, prebudilo v nich hrdosť na seba, svojich predkov a krajinu a posilnilo ich kultúrnu a jazykovú identitu a ich záujem o činnosť a členstvo v MLADEJ MATICI. 

            Ďakujeme našim vzácnym hosťom za to, že prijali pozvanie, za prednášku, vďaka i za knižné darčeky, ktoré obohatia našu knižnicu. Poďakovanie patrí nášmu vedeniu školy za podporu a pomoc. Vďaka i kolegynke Mgr. Naďke Gallovej za pomoc s organizáciou podujatia a samozrejme našim krojovaným dievčatám a žiakom za záujem, zaujímavé otázky pre hostí a vzorné správanie. 

            PaedDr. Lucia Repková
            Foto Ing. Michal Repka

          • Prevencia šikany s Kozmom na 1. stupni

          • Program prevencie šikany so sociálnou pedagogičkou Mgr. Rešetárovou  s deťmi 1. stupňa stále pokračuje na pravidelnej dvojtýždňovej báze. Je pre nás dôležité, aby sa cez budovanie empatie voči iným a sebaúcty ku sebe samému, dokázali  naše deti pozerať na svet tolerantnými očami. 

            Triedne učiteľky a asistentky 1. stupňa a Mgr. Rešetárová

          • Nové stromy v areáli školy - ďakujeme

          • 🌳🌳🌱Naša pani vychovávateľka zo ŠKD Mgr. Malvínka Morvaiová spolu so svojím ocinom darovali našej škole dreviny-stromy, ktoré spolu v areáli školy aj zasadili.
            Ďakujeme!❤️

          • Vďaka za pomoc

          • Do výstavby bicyklových prístreškov sa zapojili aj žiaci počas vyučovacích hodín s pánom učiteľom Mgr. Martinom Vankom. Pomáhali mladší i starší a išlo im to perfektne…
            Ďakujeme!❤️

          • 🟡PONUKA🟡

          • Vážení rodičia, milí žiaci,
            v rámci našej jazykovej agentúry ELIMO pripravujeme na toto leto jazykové pobyty v Londýne, na Malte, na Lanzarote, na Sicílií a v Paríži pre teenagerov a deti od 10 rokov.

            Tieto pobyty sú ideálnou príležitosťou pre zdokonaľovanie sa v angličtine alebo v jazyku danej krajiny a zároveň ponúkajú bohaté zážitky. 

            Radi by sme Vám poskytli bližšie informácie o možnostiach, ktoré tieto pobyty ponúkajú, vrátane ceny, ubytovania, dostupných termínov a postupu prihlásenia. 
            Pre viac informácií o našej agentúre navštívte prosím našu webstránku www.elimo.sk , alebo nás neváhajte kontaktovať na tel. č. 0940 920 070. 

            Prajem Vám príjemný zvyšok dňa! 

            S pozdravom

            Ing. Henrieta Harcsová 
            CEO / senior lecturer
            ELIMO s.r.o.
            office@elimo.sk
            +421940920070
            www.elimo.sk
            LETO 2024.png

          • POĎAKOVANIE

          • V rámci projektu Školské mlieko pripravila  spoločnosť Meggle Slovakia s.r.o. (Rajo) pre našich žiakov didaktické pomôcky.
            Pre MŠ (mliečna cesta), pre 1.stupeň (malá násobilka), pre 2.stupeň (tabuľka chemických prvkov).
            Ďakujeme! ❤️

          • 🌐Naša škola sa zapojila do projektu Google Street View🌐


          •  
            Vážení rodičia, milé deti a priaznivci našej školy,

            prostredníctvom nasledujúcich odkazov môžete zavítať do priestorov našej školy. Pozrieť si budete môcť chodby, knižnicu, “cvičnú” kuchyňu, telocvične, krásne a vynovené odborné učebne, ŠKD, triedy… a veľa iných miestností. 
            Prajeme Vám príjemnú “návštevu” i prehliadku.
            VITAJTE!

            https://svlnk.com/1e7riq3n38

            https://support.google.com/maps/answer/2622947?hl=cs&co=GENIE.Platform%3DAndroid

            https://drive.google.com/file/d/10kMCiXYBmfARqc0LC1xdYfuVDRDi2haJ/view?usp=sharing
            (odkaz na 360° video)

          • Súťaž pre siedmakov


          • POZOR POZOR ⚠️
            Milí siedmaci, 
            práve pre vás sú nasledovné informácie o atraktívnej súťaži  „Spoznaj obchod“: https://www.podstudovatobchod.sk/spoznaj-obchod/

            Súťaž je organizovaná v spolupráci so Slovenskou alianciou moderného obchodu (SAMO) a je otvorená do 23. júna. Všetky informácie sú dostupné na linku vyššie.

            V kvíze "Spoznaj obchod" môžu žiaci 7. ročníka spoznať fungovanie odboru obchod cez zaujímavé otázky a úlohy. Žiaci sa môžu sami rozhodnúť, do ktorej úrovne sa zapoja, pričom majú na výber úroveň MINI, MIDI A MAXI úroveň. Za odmenu môžu vyhrať atraktívne ceny nielen žiaci, ale aj škola, ktorú výhercovia navštevujú.

            Aké ceny môžu v súťaži vyhrať žiaci a škola?

            MINI: reproduktor JBL a poukážka do kníhkupectva v hodnote 50 eur + 200 eur odmena pre školu
            MIDI: bezdrôtové slúchadlá a poukážka od kníhkupectva v hodnote 100 eur + 300 eur odmena pre školu
            MAXI: elektrická kolobežka a poukážka od kníhkupectva v hodnote 150 eur + 500 eur odmena pre školu

          • Beseda - Finančná gramotnosť pre siedmakov

          • Dnes nás navštívili zamestnanci nitrianskej pobočky Slovenskej sporiteľne pani Buchová a pán Remža, aby nám porozprávali o fungovaní banky. Dozvedeli sme sa veľa dôležitých informácii, napr. história peňazí💰, funkcie banky🏦, založenie účtu, vybavenie pôžičky, používanie kreditných a debetných kariet 💳 a veľa iného, pretože my sme zvedavé deti, ktoré sa neboja opýtať na to, čo nás zaujíma 👍 Ďakujeme, že nás učíte pracovať s peniazmi zodpovedne, šetriť si ich a ukladať bezpečne v bankách 🔐 
            Triedy VII. A, VII. B a p.u. Veronika Andočová

          • Súťaž družstiev prvej pomoci

          • Dňa 17. 5. 2024 sa žiaci z krúžku Mladý záchranár zúčastnili súťaže družstiev prvej pomoci v Nových Zámkoch. Našu školu úspešne reprezentovali: Peťka Halásová zo VII. B, Tamarka Vanková a Nelka Marenčáková z VIII. A, René Rybár z IX. B a Jakub Garbier zo VI. B. 
            Žiakom ďakujem za úspešnú reprezentáciu školy.

            PaedDr. Katarína Hanesová

          • 🏆🥇🥈🥉Atletika chlapcov a dievčat – okresné kolo

          • 15. a 16. mája 2024 sa naši žiaci úspešne zúčastnili majstrovstiev okresu Nové Zámky v atletike.

            Medailové umiestnenia:
            2. miesto - Gréta Obrancová -  skok do výšky, výkon 139 cm (osobný rekord)
            1. miesto – Teo Koszorú – vrh guľou, výkon 10,36 m
            2. miesto – Andrej Szabatka – skok do výšky, výkon 150 cm
            3. miesto – Miro Šimo – beh na 800 m, výkon: 2.19 min.
            3. miesto – štafeta 4x60 m – D. Vrabec, V. Vrabec, A. Szabatka, M. Šimo, výkon 31:19 s. (rekord ZŠ)
            4.  miesto – Družstvo ZŠ O. Cabana – Komjatice, zostava: M. Šimo, A. Szabatka, T. Koszorú, V. Vrabec, J. Hoazlár, M. Bórik

            Pripravovala: Mgr. Katarína Papierniková